Solicitați despăgubiri de până la 600eur pentru anularea zborului Ryanair

Ryanair operează sute de zboruri și ajută pasagerii să ajungă în cele mai atractive destinații din lume. În ciuda efortului de a respecta programul de zboruri, totuși, o mulțime de factori pot afecta zborurile și uneori zborurile sunt anulate sau întârziate. Pentru a face traficul aerian mai punctual și mai fiabil, Comisia Europeană a aprobat regulamentul de protecție a pasagerilor aerieni numit EC261/ 2004.

Faceți click aici pentru a înregistra reclamația, este gratis.

Verifică despăgubirea

Ryanair este una dintre cele mai populare companii aeriene din lume. Aceasta are o flotă de peste 800 de aeronave și oferă servicii către peste 100 de destinații din Europa, Africa, America de Nord și Asia. Compania aeriană este cunoscută pentru costurile sale reduse și pentru opțiunile flexibile de emitere a biletelor. Au mii de zboruri în fiecare zi către peste 150 de destinații din 25 de țări din întreaga lume. Ryanair oferă clienților săi tarife mici și oferă, de asemenea, oferte avantajoase la bilete. Clienții pot alege dintr-o varietate de opțiuni de zbor, cum ar fi zboruri simple sau dus-întors, pe care le pot rezerva online sau prin telefon. Ryanair oferă, de asemenea, oferte foarte bune la biletele interne și internaționale, mai ales atunci când le achiziționează cu numerar de pe site-ul lor sau prin telefon. Există mai multe modalități de a cumpăra bilete cu numerar, cum ar fi carduri de credit, carduri de debit, transferuri bancare, cecuri etc. Conform unui studiu recent, Ryanair este cea mai populară companie aeriană low-cost din Europa. Mulți oameni preferă să zboare cu Ryanair datorită prețurilor mici și a ofertelor avantajoase. La fel ca și Europe's Leading Low-Cost Airline, Ryanair a primit mai multe premii și World's Leading Low-Cost Airline.

EC261 / 2004 a stabilit în ce circumstanțe companiile aeriene precum Ryanair sunt responsabile de plata compensațiilor. Pentru categoria anulari de zboruri, valoarea compensației începe de la 125 euro și poate ajunge până la 600 euro per pasager. Ryanair, precum și alte companii aeriene sunt obligate să aibă o notă informativă la check-in și la casa de bilete cu privire la regulament și drepturile pasagerilor. Totuși, acest lucru nu se întâmplă întotdeauna, deoarece în acest fel toți pasagerii ar fi bine informați despre drepturile lor.

Zbor anulat Ryanair

Dacă vi s-a întâmplat să fiți afectați de o anulare a zborului Ryanair, trebuie să știți că puteți solicita despăgubiri de până la 600 euro. Nu contează de unde plecați: poate fi orice aeroport european sau non-european atâta timp cât zborul este operat de Ryanair. Dacă ați fost informat cu mai puțin de 14 zile înainte de zbor și motivul anulării se află sub controlul companiei aeriene, ar trebui să solicitați despăgubirea legală. Puteți citi mai multe despre anularea zborurilor aici. Regulamentul european EC261 / 2004 este cel mai avantajos regulament pentru pasageri și asigură protecția sutelor de pasageri în cazul anulării zborului. Anularile datorate Covid-19 nu se încadrează în EC261/ 2004, prin urmare nu se acordă despăgubiri în aceste cazuri, cu toate acestea, aveți dreptul de a primi o rambursare integrală sau un voucher pentru zborurile viitoare. Întrebați întotdeauna personalul Ryanair care este motivul anulării. Acest lucru vă va ajuta să solicitați despăgubiri și să vă verificați eligibilitatea. Ryanair, precum și toți ceilalți operatori europeni sunt obligați să plătească în conformitate cu EC261/ 2004. Asigurați-vă că nu acceptați oferte alternative, cum ar fi mile, puncte sau bonuri cadou, deoarece acestea vă anulează dreptul de a depune orice cerere suplimentară de despăgubire.

Dreptul la asistență Ryanair

Dacă Ryanair v-a anulat zborul, trebuie să ofere asistență pasagerilor săi, precum și cazare la hotel, dacă timpul de așteptare este de peste 8 ore în timpul zilei sau peste 6 ore în timpul nopții. În cazul în care trebuie să vă contactați rudele sau prietenii, să anulați o rezervare la hotel sau orice altceva de comunicat, aveți dreptul să solicitați gratuit 2 SMS-uri sau e-mailuri furnizate gratuit de compania aeriană. Băuturile răcoritoare sunt oferite în cazul timpului de așteptare de 2 ore.


Revendică acum despăgubiri de la Ryanair, durează 3 minute!

Verifică despăgubirea