Solicitați despăgubiri de până la 600eur pentru anularea zborului Tarom

Tarom operează sute de zboruri și ajută pasagerii să ajungă în cele mai atractive destinații din lume. În ciuda efortului de a respecta programul de zboruri, totuși, o mulțime de factori pot afecta zborurile și uneori zborurile sunt anulate sau întârziate. Pentru a face traficul aerian mai punctual și mai fiabil, Comisia Europeană a aprobat regulamentul de protecție a pasagerilor aerieni numit EC261/ 2004.

Faceți click aici pentru a înregistra reclamația, este gratis.

Verifică despăgubirea

Tarom România este o companie aeriană cu sediul în București, România. Compania operează servicii interne și internaționale de la centrele sale de operațiuni de la Aeroportul Internațional Henri Coandă din București și Aeroportul Internațional Otopeni din București. A fost înființată la 11 iunie 1991 și a început să opereze la 1 ianuarie 1992, deservind trei destinații: Brașov, Sibiu și Timișoara. Tarom este cea mai mare companie aeriană din România, cu o capacitate anuală de 5 milioane de pasageri deserviți. Aceasta operează cea mai mare flotă de aeronave din țară (inclusiv Boeing 737-800).
Din decembrie 2015, compania aeriană deservește 50 de destinații din Europa și Asia cu o flotă de 49 de aeronave, inclusiv un Boeing 737-800NGX (operat anterior de Transavia) și un Boeing 767-300ER (operat anterior de Transavia). Potrivit companiei aeriene, a fost primul transportator din România. Compania aeriană dispune de un salon exclusiv pentru VIP-uri la Aeroportul Internațional Henri Coandă. Aceasta este una dintre cele mai populare companii aeriene din România, cu o bună reputație.

EC261 / 2004 a stabilit în ce circumstanțe companiile aeriene precum Tarom sunt responsabile de plata compensațiilor. Pentru categoria anulari de zboruri, valoarea compensației începe de la 125 euro și poate ajunge până la 600 euro per pasager. Tarom, precum și alte companii aeriene sunt obligate să aibă o notă informativă la check-in și la casa de bilete cu privire la regulament și drepturile pasagerilor. Totuși, acest lucru nu se întâmplă întotdeauna, deoarece în acest fel toți pasagerii ar fi bine informați despre drepturile lor.

Zbor anulat Tarom

Dacă vi s-a întâmplat să fiți afectați de o anulare a zborului Tarom, trebuie să știți că puteți solicita despăgubiri de până la 600 euro. Nu contează de unde plecați: poate fi orice aeroport european sau non-european atâta timp cât zborul este operat de Tarom. Dacă ați fost informat cu mai puțin de 14 zile înainte de zbor și motivul anulării se află sub controlul companiei aeriene, ar trebui să solicitați despăgubirea legală. Puteți citi mai multe despre anularea zborurilor aici. Regulamentul european EC261 / 2004 este cel mai avantajos regulament pentru pasageri și asigură protecția sutelor de pasageri în cazul anulării zborului. Anularile datorate Covid-19 nu se încadrează în EC261/ 2004, prin urmare nu se acordă despăgubiri în aceste cazuri, cu toate acestea, aveți dreptul de a primi o rambursare integrală sau un voucher pentru zborurile viitoare. Întrebați întotdeauna personalul Tarom care este motivul anulării. Acest lucru vă va ajuta să solicitați despăgubiri și să vă verificați eligibilitatea. Tarom, precum și toți ceilalți operatori europeni sunt obligați să plătească în conformitate cu EC261/ 2004. Asigurați-vă că nu acceptați oferte alternative, cum ar fi mile, puncte sau bonuri cadou, deoarece acestea vă anulează dreptul de a depune orice cerere suplimentară de despăgubire.

Dreptul la asistență Tarom

Dacă Tarom v-a anulat zborul, trebuie să ofere asistență pasagerilor săi, precum și cazare la hotel, dacă timpul de așteptare este de peste 8 ore în timpul zilei sau peste 6 ore în timpul nopții. În cazul în care trebuie să vă contactați rudele sau prietenii, să anulați o rezervare la hotel sau orice altceva de comunicat, aveți dreptul să solicitați gratuit 2 SMS-uri sau e-mailuri furnizate gratuit de compania aeriană. Băuturile răcoritoare sunt oferite în cazul timpului de așteptare de 2 ore.


Revendică acum despăgubiri de la Tarom, durează 3 minute!

Verifică despăgubirea