Solicitați despăgubiri de până la 600eur pentru anularea zborului Wizz Air

Wizz Air operează sute de zboruri și ajută pasagerii să ajungă în cele mai atractive destinații din lume. În ciuda efortului de a respecta programul de zboruri, totuși, o mulțime de factori pot afecta zborurile și uneori zborurile sunt anulate sau întârziate. Pentru a face traficul aerian mai punctual și mai fiabil, Comisia Europeană a aprobat regulamentul de protecție a pasagerilor aerieni numit EC261/ 2004.

Faceți click aici pentru a înregistra reclamația, este gratis.

Verifică despăgubirea

Wizz Air este o companie aeriană low-cost din Ungaria, cu sediul central la Budapesta. Compania aeriană deservește numeroase orașe din Europa și unele destinații din Orientul Mijlociu și Africa. Wizz Air are o flotă de aeronave Airbus A320-200. Modelul de afaceri al Wizz Air se concentrează pe furnizarea de servicii de transport aerian low-cost. Compania aeriană oferă o singură clasă de servicii cu scaune cu pas de 28 de inci. Wizz Air a fost clasificată drept cea mai sigură companie aeriană low-cost din Europa de către JACDEC (Jet Airliner Crash Data Evaluation Centre).
În 2019, compania aeriană a fost clasată ca fiind a șaptea cea mai reclamată companie aeriană la nivel global de către AirHelp. Wizz Air este o alegere populară pentru opțiunile de călătorie cu avionul la preț redus. Compania are un record de siguranță bun și oferă zboruri către multe destinații din Europa și nu numai. Mulți oameni au avut experiențe bune cu Wizz Air și ar recomanda-o și altora. wizzair a primit mai multe premii, de exemplu, cea mai punctuală companie aeriană low-cost din Europa și cea mai bună companie aeriană low-cost din Europa Centrală și de Est.

EC261 / 2004 a stabilit în ce circumstanțe companiile aeriene precum Wizz Air sunt responsabile de plata compensațiilor. Pentru categoria anulari de zboruri, valoarea compensației începe de la 125 euro și poate ajunge până la 600 euro per pasager. Wizz Air, precum și alte companii aeriene sunt obligate să aibă o notă informativă la check-in și la casa de bilete cu privire la regulament și drepturile pasagerilor. Totuși, acest lucru nu se întâmplă întotdeauna, deoarece în acest fel toți pasagerii ar fi bine informați despre drepturile lor.

Zbor anulat Wizz Air

Dacă vi s-a întâmplat să fiți afectați de o anulare a zborului Wizz Air, trebuie să știți că puteți solicita despăgubiri de până la 600 euro. Nu contează de unde plecați: poate fi orice aeroport european sau non-european atâta timp cât zborul este operat de Wizz Air. Dacă ați fost informat cu mai puțin de 14 zile înainte de zbor și motivul anulării se află sub controlul companiei aeriene, ar trebui să solicitați despăgubirea legală. Puteți citi mai multe despre anularea zborurilor aici. Regulamentul european EC261 / 2004 este cel mai avantajos regulament pentru pasageri și asigură protecția sutelor de pasageri în cazul anulării zborului. Anularile datorate Covid-19 nu se încadrează în EC261/ 2004, prin urmare nu se acordă despăgubiri în aceste cazuri, cu toate acestea, aveți dreptul de a primi o rambursare integrală sau un voucher pentru zborurile viitoare. Întrebați întotdeauna personalul Wizz Air care este motivul anulării. Acest lucru vă va ajuta să solicitați despăgubiri și să vă verificați eligibilitatea. Wizz Air, precum și toți ceilalți operatori europeni sunt obligați să plătească în conformitate cu EC261/ 2004. Asigurați-vă că nu acceptați oferte alternative, cum ar fi mile, puncte sau bonuri cadou, deoarece acestea vă anulează dreptul de a depune orice cerere suplimentară de despăgubire.

Dreptul la asistență Wizz Air

Dacă Wizz Air v-a anulat zborul, trebuie să ofere asistență pasagerilor săi, precum și cazare la hotel, dacă timpul de așteptare este de peste 8 ore în timpul zilei sau peste 6 ore în timpul nopții. În cazul în care trebuie să vă contactați rudele sau prietenii, să anulați o rezervare la hotel sau orice altceva de comunicat, aveți dreptul să solicitați gratuit 2 SMS-uri sau e-mailuri furnizate gratuit de compania aeriană. Băuturile răcoritoare sunt oferite în cazul timpului de așteptare de 2 ore.


Revendică acum despăgubiri de la Wizz Air, durează 3 minute!

Verifică despăgubirea